Uppdaterad 2011-01-06

  Hem

  Hänt i byn

  Resultat fr tävl

  Fotogalleri

  Kultur

  Föreningen Uppsälje Framtid

 

Grötfest i Bystugan

Trettondagsafton 2011


I Uppsälje är det tradition att det bjuds på risgrynsgröt i Bystugan på trettondagsafton, och så skedde även i år. "Kom hungriga" var uppmaningen i annonseringen och 45 personer kom för att låta sig väl smaka av Barbro Andersson härliga gröt.

Så blev det underhållning. Uppsäljes egen sång- och musikgrupp Nattskrånorna framförde julsånger."Nattskrånorna". Från vänster Anna-Karin Uhr, Marina Samuelsson, Ulrika Halvars och Anna-Larsson.       Foto: Åke Eriksson, arkivbild 2010.                   

Anna-Karin tände ett ljus för Tore Elofsson, som under alla år varit med och spelat upp till dans på sin nyckelharpa i samband med grötfesten.


Tore Elofsson med sin nyckelharpa på Kvackvalln midsommar 2010.   Arkivbild.Från Seskarö kom en hälsning från några flickor som vuxit upp i byn. De framförde sin uppskattning över byns hemsida som de gärna besöker för att följa med vad som händer.

Blommor delades ut till alla som varit med och arrangerat festen. Därefter avslutades kvällen med kaffe och pepparkaka.

SUPRA BLEEKER WOMEN,SUPREME X NIKE AIR MAX 98 SHOES,TIMBERLAND 6 INCH BOOTS HERREN,TIMBERLAND 6 INCH BOOTS,TIMBERLAND 8 INCH BOOTS MEN,TIMBERLAND CHUKKA BOOTS