Uppdaterad 2010-11-28

  Hem

  Hänt i byn

  Resultat fr tävl

  Fotogalleri

  Kultur

  Föreningen Uppsälje Framtid

Julmarknad i Uppsälje

Under söndagen den 28 november var det julmarknad i Bystugan i Uppsälje. Julgranens plats hade i år flyttats från Centralplan till gräsmattan bredvid Bystugan. Från sin nya plats spred den både ljus och julstämning över infarten till Bystugan till glädje för besökarna.


Julgranen hade i år flyttats från Centralplan till gräsmattan bredvid Bystugan vilket marknadsbesökarna uppskattade.                        Julmarknadsskylten gavs en extra översyn innan den flyttades ut till stora vägen för att berätta om evenemanget.                  Grillmästarna fixade iordning grillen i det för dagen uppställda grilltältet. Efter ett tag bjöds det på härliga hamburgare.


I Bystugans var det fullt av folk som nyfiket granskade vad som utbjöds till försäljning. Så hördes ett rop i en högtalare. Det var tomtemor som bad om uppmärksamhet, ty det skulle bli dragning på de lotter som just försålts. Julmusiken dämpades och folket i Bystugan riktade sina blickar mot tomtemor som för dagen tagit hjälp av en av sina telningar för att få det att fungera.


Tomtemor bad om uppmärksamhet ty det blev dragning på de lotter som just sålts.


Plötsligt blev det liv och rörelse. Något rött kom indansande med en käpp i ena handen och en korg med godis i den andra. Det var tomtefar som kommit på besök till Bystygan. Alla barnen bjöds på godis, men de minsta barnen visste inte om de skulle våga ta ur den framräckta godiskorgen.


                                        Tomtefar pustar ut efter att ha delat ut godis till alla barnen. Han får sig en pratstund med en av barnens mammor.

Bildgalleri från julmarknaden i Bystugan i Uppsälje
NIKE AIR PRESTO ULTRA FLYKNIT,NIKE AIR PRESTO ULTRA FLYKNIT,NIKE AIR ZOOM ALL OUT,NIKE BLAZER MID MEN,NIKE CLASSIC CORTEZ MEN,NIKE CHUCK POSITE