Uppdaterad 2011-10-08

  Hem

  Hänt i byn

  Resultat fr tävl

  Fotogalleri

  Kultur

  Föreningen Uppsälje Framtid

    Vandringsleder


    Utflyktsmål


    Boende


    Naturreservat

Vandringsleder och utflyktsmål

     

Uppsälje ligger (grovt räknat) i kanten av Tiomilaskogen (se nedan). Stora möjligheter till naturupplevelser finns därför för den som besöker Uppsälje.

Söder om Uppsälje finner vi det stora myrmarksområde som fått namnet Hästängsflotten. Här finns den uppskattade Hästängsleden för den som vill göra en minnesvärd dagsutflykt.

För ytterligare information om vandringsleder och naturreservat, se menyn till höger.

Tiomilaskogen

Tiomilaskogen - en gång väglöst land beläget på ömse sidor om gränsen mellan Dalarna och Värmland - anses idag vara Sveriges sydligaste vildmark. I väster fungerar Klarälven som en naturlig avgränsning och norrut begränsas området av Västerdalälven.

Malung och Äppelbo i norr och Hagfors i söder var förr de viktiga kontaktpunkterna mot civilisationen för dem som valt att bosätta i sig i Tiomilaskogen.

Idag är Tiomilaskogen inte längre väglöst land, men till synes ändlösa skogar med sjöar och myrmarksområden ger besökaren en känsla av att ha förflyttat sig till tiden före industrialismens genombrott.

NIKE DUNK SB,NIKE ELASTICO FINALE III STREET TF,NIKE ELASTICO FINALE III STREET TF,NIKE ELASTICO PRO III IC,NIKE ELASTICO SUPERFLY IC,NIKE FLYKNIT CHUKKA
NIKE AIR PRESTO ULTRA FLYKNIT,NIKE AIR PRESTO ULTRA FLYKNIT,NIKE AIR ZOOM ALL OUT,NIKE BLAZER MID MEN,NIKE CLASSIC CORTEZ MEN,NIKE CHUCK POSITE