Fotogalleri

Kultur

Föreningen Uppsälje Framtid

Vansbro marathon 2011

Under onsdagen den 6 juli sprang 59 löpare den 42 km långa banan med start vid "Plasket" i Vansbro. Det fanns även möjlighet att springa en kortare distans (halva banan) med start vid Årberget. 63 personer hade valt det alternativet.

Målet för bägge distanserna var "Plasket" i Vansbro.

Längs bland annat fäbodstigar och vandringleder gick den 42 km långa banan.
Näst sista vätskekontrollen låg vid badplatsen Glatjärn (en förnämlig vätskekontroll).

Vid badplatsen stod personal från Uppsälje Framtid och bjöd löparna på vatten, sportdryck, kaffe, bananer och bullar.
Funktionären med ryggen mot kameran är Anna-Karin Uhr.

7,5 km från mål fanns den näst sista vätskekontrollen - badplatsen Glatjärn. För att heja på löparna hade närmare 100 personer mött upp från Uppsälje och angränsande byar. Flera av dem deltog också i den tipspromenad som hade anordnats. Segrare i den tävlingen blev Marina Samuelsson.

I kiosken stod Fanny och hon fick sälja massor av glass och kaffe denna dag.

Funktionärerna städar upp på vätskekontrollbordet inför ytterligare anstormning av löpare.

En barfotalöpare

Nr 27, Ronnie Nystedt från Östhammar

- Att springa barfota borde väl fungera när det nästan inte alls förekommer asfaltvägar, tycks Ronnie resonera.

Av de 44 herrar som fullföljde loppet kom han på plats 41. Han fick tiden 5:58:19. Patrik Broberg från Borlänge segrade på tiden 3:17:58.

Av de 7 damer som fullföljde loppet kom Malin Pettersson Lindgren på första plats med tiden 4:04:47.

Ronnie begrundar vad han givit sig in på.

NIKE AIR PRESTO ULTRA FLYKNIT,NIKE AIR PRESTO ULTRA FLYKNIT,NIKE AIR ZOOM ALL OUT,NIKE BLAZER MID MEN,NIKE CLASSIC CORTEZ MEN,NIKE CHUCK POSITE